Nuci de sapun

Nuci de spalat – Detergent natural si economic

Postat de Simona Adauga comentariu

Numite şi hidrolaţi, apele florare sunt produse secundare rezultate în urma obţinerii uleiurilor esenţiale prin distilarea cu apă sau cu aburi, conţinând toate componentele benefice din plante, componente care sunt solubile în apă.

Numele de ape florale este un pic restrictiv, de fapt pentru obţinerea lor se pot folosi nu doar florile ci toate părţile unei plante de la tulpină, frunze, până la rădăcini sau seminţe. În afară de numele de hidrolaţi la puteţi găsi şi sub numele de hidrosoli.

Apele florale nu trebuie confundate cu amestecurile de apă şi uleiuri esenţiale, deşi aparenţa şi mirosul sunt asemănătoare, efectele benefice nu sunt aceleaşi.

Ape florale populare

Trandafiri de Damasc


Probabil cea mai populară apă florală, cunoscută şi utilizată din antichitate, este cea obţinută din Trandafiri de Damasc. Cu un parfum inconfundabil apa de trandafiri de Damasc este  potrivită pentru orice tip de ten,  excelentă dacă este utilizată ca tonic facial, are efect antirid şi de calmare.

Lavandă

Are efect astringent, calmant şi purifiant. Proprietăţile antiseptice, cicatrizante şi antiinfecţioase ale lavandei sunt cunoscute de secole. Florile de lavandă uscată sunt în mod tradiţional utilizate în săculeţi sau sticluţe pentru parfumarea dulapurilor şi sertarelor, dar în egală măsură  pentru a îndepărta moliile. În timpul epidemiilor de pestă, era frecventă purtarea unui buchet din flori uscate pentru a proteja de infecţie.

Hamamelis


Apa de Hammamelis sau ”nucul vrăjitoarelor” este un remarcabil calmant, anticearcăn, cu proprietăţi regenerative, este un tratament ideal pentru ţesutul deteriorat, pielea iritată, sensibilă.

Immortele

Apa de Immortelle sau helichryse este utilizată pentru tratarea cuperozei, cearcănelor, cicatricelor şi în cosmeticele pentru regenerarea pielii. Înfloreşte pe toată perioada verii şi poate fi găsită în locuri nisipoase, uscate, din apropierea pădurilor de stejar. Planta măsoară 15-30 de centimetri, iar florile sunt galbene şi îşi păstrează culoarea chiar şi atunci când sunt uscate, de aici şi denumirea de Immortelle.

Rozmarin

Pentru curățarea și îngrijirea tenului gras sau acneic apa de rozmarin este ideală, netezește, curăță și purifică pielea. Stimulează microcirculația, calmează scalpul, desfundă porii şi are efect astringent.

Rozmarinul este o tufă aromatică veșnic verde, comună în toată regiunea mediteraneană, utilizată în mod tradiţional în medicina pe bază de plante pentru proprietatile sale digestive, folosit ca aromatizant în gătit şi pentru proprietățile sale antioxidante şi conservante.

Albăstrele

Este recomandată pentru revitalizarea tenului, pentru îngrijirea ochilor obosiţi şi iritaţi, ideală pentru cearcăne și ochi umflați.

Cum se păstrează

După deschiderea recipientului se păstrează la frigider, iar conținutul trebuie consumat în aproximativ 30 zile, periodă după care începe să-şi piardă din proprietăţi. Recipientele trebuie ferite de căldura. Temperatura maximă la care se păstrează este de peste 24°C, temperatura ideală de păstrare este de 15°C chiar și înainte de deschidere.

Lasa un raspuns

Video

Despre noi

Dorinta noastra este de a va ajuta sa descoperiti alaturi de noi beneficiile unei vieti sanatoase, fara chimicale, cu ajutorul folosirii nucilor de sapun. 100% naturale, hipoalergenice si ecologice, nucile de sapun sunt alternativa naturii la produsele de curatare sintetice. Sunt un dar de care, pentru copiii nostri, ar trebui sa profitam din plin.

Comentarii recente

  • Catalina: As vrea sa stiu ce cantitate de lic
  • mihaela: folosesc nucile de 5 ani.sunt foart
  • Simona: Buna ziua. Lichidul simplu de nuci
  • Angy: Am citit la descrierea produsului d
  • Angy: Salut! Folosesc nucile de sapun de
  • Simona: Si eu l-am corupt incet incet, cel
Rss Feed Tweeter button Facebook button