Arnica este o specie ierboasă de 30-40 cm înălțime, cu flori galbene ce se aseamănă cu floarea soarelui, doar dimenisunile sunt mult mai mici. Crește în general în zonele alpine din Europa, Asia și America de Nord.

arnica

sursa imagine

A fost folosită timp de sute de ani în medicina naturistă datorită proprietăților sale antiseptice, antiinflamatoare, antibacteriene, antifungice și decongestionanate.  Stimulează procesul de regenerare al țesuturilor, grăbind vindecarea rănilor. Distruge microorganismele și împiedică multiplicarea bacteriilor și ciupercilor patogene.

Uleiul vegetal de  Arnica  este recunoscut a fi un remediu pe baza de plante  cu rezultate extraordinare dacă este folosit imediat după o accidentare, în caz de entorse, edeme, iritații,  acest ulei ajuta la accelerarea procesului de vindecare prin mutarea fluidelor pline de deșeuri din corp și deplasarea fluidelor de curățare în zona afectată.

Astăzi mulți chirurgi plasticieni recomandă pacienților utilizarea cremelor și uleiului de arnica pentru a reduce vânătăile post-chirurgicale.

Dozarea sa, atunci când este utilizată sub formă de infuzii, decocturi sau sub formă de ulei esențial, trebuie realizată cu mare atenție, deoarece poate avea efecte adverse foarte puternice, dar utilizarea sub formă de creme sau ulei nu ridică probleme.

Uleiul de arnică Ladrome este realizat prin macerarea plantei în ulei de floarea soarelui certificat bio și este îmbogățit cu vitamina E, pentru efectul său antioxidant și pentru a i se prelungi în mod natural perioada de utilizare.

Ulei de arnica Ladrome

Pentru ce poate fi utilizat Uleiul de arnică

  • în cazul contracturilor musculare, a entorselor

  • pentru tratarea picioarelor grele

  • pentru a combate febra musculară şi durerile reumatice

  • pentru diminuarea edemelor

  • în cazul furunculelor

  • pentru a diminua iritațiile apărute în urma înțepăturilor de insecte

Atentie! Nu se aplică pe plăgi deschise!

Sfat - Pentru a reduce apariția febrei musculare este recomandat masajul preventiv cu ulei de arnică înainte de a depune efort.

Pe lângă aplicațiile sale medicale uleiul de arnică poate fi uilizat și în cosmetică

  • are efect antioxidant

  • ajută la regenarea pielii

  • este recomandat pentru pielea uscata sau matură

Fiind un ulei oxidativ se reomandă utilizarea în termen de 6 luni de la deschidere și păstrarea într-un loc răcoros ferit de razele soarelui.



cumpara uleiul de arnica ladrome