Mămicile care folosesc scutecele textile observă în timp faptul că acestea nu mai sunt la fel de absorbante ca la început. Motivul îl constituie acumularea rezidurilor de la detergenţi şi balsamuri în fibrele scutecelor, diminuându-le astfel puterea de absorbţie.

Pe lângă faptul că scutecele sunt mai puţin eficiente, acumulările de reziduri pot irita pielea bebeluşilor.

Vă recomandăm utilizarea nucilor de săpun pentru curăţarea scutecelor textile. Sunt 100% naturale şi hipoalergenice, lasă scutecele moi şi nu conţin substanţe care să afecteze puterea de absorbţie.

scutece textile

Cum se folosesc nucile de săpun pentru scutecele textile

- curăţaţi scutecele de orice reziduu solid
- după adăugarea scutecelor textile în cuva maşini de spălat asiguraţi-vă că aceasta nu este  complet plină, lăsaţi suficient spaţiu pentru ca nucile şi scutecele să aibă loc să se agite
- folosiţi pentru început un program de prespălare cu apă rece, va elimina ultimele reziduuri de pe scutece, în plus eventualele pete se fixează mai bine în ţesături dacă folosiţi apă caldă
- după terminarea ciclului de prespălare adăugaţi săculeţul cu nuci de săpun şi folosiţi un ciclu de spălare cu temperatura de minim 40 de grade
- de obicei se folosesc 5-6 nuci de săpun, vă recomandăm să măriţi cantitatea cu 3-4 bucăţi pentru a combate duritatea apei ( nu este recomndată utilizarea oţetului)

Deşi pentru spălarea obişnuită a hainelor cu nucile de săpun este recomandată folosirea de oţet, bicarbonat, înălbitor ecologic sau uleiuri esenţiale, nu este cazul atunci când spălaţi scutece textile. Folosite ocazional acestea nu afectează scutecele, dar pe termen lung fibrele textile pot fi afectate.

De asemenea este bine de ştiut că:

- produsele de înălbire deteriorează plasticul

- pentru a elimina riscul ca scutecele să fie afectate de reziduurile acumulate în maşina de spălat de-a lungul timpului, calcar şi resturi de detergent şi balsam,  adăugaţi în cuva maşinii de spălat un 1 litru de oţet alb şi folosiţi un ciclu de spălare cu temperatură ridicată, fără a folosi haine.