Căldura verii și transpirația crescută complica viața celor care au un scalp gras. Dacă sunteți una dintre aceste persoane, probabil ați observat că în timpul lunilor de vară ajungeți să vă spălați frecvent părul.

Însă îndepărtarea agresivă a sebumului prin spălarea zilnică a părului și folosind șampoane ce conțin substanțe de curățare puternice, duce la o înrăutățire a situației.

Sebumul are rol de protecție, atât la nivelul părului cât și al tenului, într-o cantitate mică este chiar benefică pentru sănătate și frumusețe, dar prin spălarea cu substanțe agresive, zilnic și cu apă prea caldă, îl îndepărtați în totalitate și dereglați echilibrul existent la nivelul pielii, ceea ce are un efect contrar decât cel dorit, corpul ajungând să îl producă în exces.

Ce se poate face? Ce trucuri puteți folosi în lupta cu mătreața și părul gras?

Măriți treptat timpul între două spălări. De 2-3 ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru un păr sănătos. Pentru a rezista impulsului de a spăla părul mai des, a doua sau a treia zi îl puteți lega sau puteți să acoperiți rădăcinile cu o eșarfă colorată.

Nu folosiți niciodata apă fierbinte, utilizați apă călduță, iar pentru clătire apă aproape rece.

Nu utilizați balsam decâ pe  vârfurile părului. Există situația când în ciuda unui păr gras, vârfurile sunt uscate sau tocite. Tăiați vârfurile părului la 1-2 luni, tocmai pentru a avea un păr sănătos și pentru a evita tendința de a-l îneca în balsam.

Încercați la final clătirea cu apă în care adăugați o lingură de oțet de mere sau suc de lămâie, are efectul unui balsam, fără a îngreuna textura părului. Nu vă speriați de miros, oțetul se evaporă.

Tot în apa de clătire puteți adăuga 2-3 picături de ulei esențial de rozmarin sau tea tree.

Dacă preferați să folosiți plantele în forma lor naturală puteți realiza un decoct din frunze de rozmarin: fierbeți pentru jumătate de oră 2 căni de apă cu o mână de rozmarin proaspăt. Soluția rezultată poate fi folosită după ce se răcește pentru a clăti părul.

Știu că unele dintre ele sunt sfaturi ale bunicii, dar tocmai de aceea au rezultate, sunt testate de generații, sunt naturale și simple.